SERVICII OFERITE PENTRU SOMERI

ĪNREGISTRAREA PERSOANEI ĪN CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCA

INFORMARE SI CONSILIERE PROFESIONALA

Se face la agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sau la punctului de lucru īn raza caruia īsi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca a avut ultimul loc de munca sau a realizat venituri īn acea localitate.   Documente necesare pentru īnregistrarea ...
 • Citeste mai departe
Consilierea profesionala si instruirea īn metode si tehnici de cautare a unui loc de munca si de prezentare la interviuri īn vederea ocuparii se realizeaza de catre consilieri de orientare a carierei, īn cadrul centrelor de informare si consiliere privind cariera.
 • Citeste mai departe

FORMARE PROFESIONALA, CURSURI DE CALIFICARE SI RECALIFICARE

MEDIEREA MUNCII

AJOFM Covasna organizeaza gratuit, cursuri de calificare/recalificare, pentru someri carora li se ofera astfel posibilitatea dobāndirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii, care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.
 • Citeste mai departe...
Medierea muncii este activitatea prin care se realizeaza punerea īn legatura a angajatorilor cu persoanele īn cautarea unui loc de munca, īn vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu.
Medierea se acorda gratuit si are ca scop stabilirea compatibilitatilor sau echivalentelor dintre cerintele locurilor de munca.
 • Citeste mai departe...

PRIME DE ĪNCADRARE PENTRU ABSOLVENTII DE ĪNVATAMĀNT

COMPLETAREA VENITURILOR SALARIALE

Absolventii institutiilor de īnvatamānt si absolventii scolilor speciale, īn vārsta de minimum 16 ani, īnregistrati la AJOFM Covasna, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de: o prima de īncadrare egala cu valoarea indicatorului social de referinta īn vigoare la data īncadrarii
 • Citeste mai departe ...
Ai fost somer, beneficiar de indemnizatie de somaj si te-ai angajat pe durata nedeterminata?
Vino la sediile noastre si solicita drepturile pe care le ai.

COMPLETAREA VENITURILOR SALARIALE
 • Citeste mai departe ...

STIMULAREA MOBILITATII FORTEI DE MUNCA

CONSULTANTA PENTRU INCEPEREA UNEI AFACERI

Somerii care, īn perioada īn care beneficiaza de indemnizatie de somaj se īncadreaza, potrivit legii: īntr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea īn care īsi au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de īncadrare acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj,
 • Citeste mai departe ...
Se acorda:
 • servicii de baza: informare, consultanta, instruire;
 • servicii specializate:
 • consultanta individuala, asistenta tehnica īn procesul īnfiintarii unei firme:
 • elaborarea actului constitutiv,
 • stabilirea obiectului de activitate,


 • Citeste mai departe ....

EURES

SERVICII DE PRECONCEDIERE

Ce vă poate oferi EURES? Scopul EURES este de a oferi informaţii, recomandări şi servicii de recrutare/plasare (găsire a candidatului/locului de muncă potrivit) īn beneficiul lucrătorilor şi angajatorilor, precum şi al oricărui cetăţean care doreşte să beneficieze de principiul liberei circulaţii a persoanelor. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a judeţului Covasna oferă servicii de mediere a muncii īn Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European īn calitatea sa de membru EURES. Această calitate i-a fost stabilit? prin "DOCUMENTUL DE POZIŢIE AL ROMĀNIEI Conf RO 50/01-CAPITOLUL 2 - LIBERA CIRCULAŢIE A PERSOANELOR", prin care este transpusă Directiva Comisiei nr.93/569 din 22 octombrie 1993 cu privire la implementarea Regulamentului Consiliului 1612/68 referitor la libera circulaţie a lucrătorilor īn cadrul Comunităţii.
 • Principalele obiective ale EURES sunt:
Serviciile de preconcediere reprezinta primul stagiu prin care va trece o persoana, care urmeaza sa fie disponibilizata, pentru a se reintegra pe piata muncii, acestea constituind premisele pentru aplicarea masurilor active pentru combaterea somajului si pentru reintegrarea profesionala a persoanelor disponibilizate.
Efectuarea serviciilor de preconcediere au ca scop ...